REGIONET

REGIONET – KKV-k nemzetközi versenyképességének erősítése térségi vállalkozói kezdeményezések bilaterális rendszerén keresztül

Támogató program: INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program

Projekt címe: Stärkung der internationalen Wettbewerbsfähigkeit von KMUs durch Ausbau des bilateralen Systems regionaler Unternehmensinitiativen / KKV-k nemzetközi versenyképességének erősítése térségi vál-lalkozói kezdeményezések bilaterális rendszerén keresztül

Rövid cím: REGIONET Competitive

Projekt azonosító: ATHU007

Projekt időtartama: 30 hónap (2017.02.01 - 2019.07.31.)

Projektpartnerek:
LP1 - Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (Vezető Partner)
PP2 - Regionalentwicklungsverein Römerland Carnuntum
PP3 - Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara
PP4 - Regionalmanagement Burgenland GmbH
PP5 - Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete
PP6 - Verein Gemeinsame Region Bucklige Welt – Wechselland
PP7 - Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
PP8 - Regions Entwicklungs- und Management Oststeiermark GmbH
PP9 - Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
PP10 - LAG Interessensgemeinschaft (IG) Kraftspendedörfer Joglland

Összköltségvetés: 1.999.300 euro

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (PP9) projektrészének teljes költségvetése: 215.000 EUR,

Pénzügyi hozzájárulások: 85% ERFA finanszírozás, 10% automatikus nemzeti társfinanszírozás, 5% önerő

Projekt összefoglaló

Az osztrák-magyar határtérségben a KKV-k térségi és határon átnyúló hálózati együttműködésének modelljét hozta létre a REGIONET kezdeményezés. A térségek hálózatalapú szerveződésének köszönhetően a határtérség ágazatokon átívelő és határon átnyúló üzleti kapcsolatai kimozdultak a stagnáló állapot-ból. Ugyanakkor a határon átnyúló erőfeszítések ellenére a hálózatok túlnyomórészt továbbra is csak saját magterületükön aktívak. A vállalkozói hálózatok együttműködése eseti jelleggel egy-egy gazdasági probléma megoldására korlátozódik, nem stratégiai jellegű, ezért a határon átívelő stratégiai együttműködésekben rejlő lehetőségek kiaknázatlanok maradnak.

A nyitott és motivált vállalkozói hálózatok által generált impulzusok nagymértékben segítik a vállalkozások nemzetközi versenyképességét. A határon átnyúló stratégiai gazdaságfejlesztési együttműködésekben rejlő lehetőségek hatékonyabb kihasználása érdekében a gazdaságfejlesztési szervezetek bevonásával a hálózatok ún. térségi vállalkozói kezdeményezéssé fejlődnek, majd ezt követően a közvetlen határ régióban 4 bilaterális gazdaságfejlesztési munkacsoportot hoznak létre.

Ennek eredményeként a vállalkozói hálózatok ki tudnak lépni saját (térségi–nemzeti) gazdasági zónájukból, hatékonyabban tudnak együttműködni és ezáltal egyfajta katalizátor szerepet betölteni a határtérségi KKV-k piaci növekedésében és innovációs aktivitásuk elősegítésében.

A bilaterális gazdaságfejlesztési munkacsoportok stratégiai együttműködése, az ágazatspecifikus, innováció-ösztönző együttműködéseinek kiépítése, valamint a vállalkozói készségfejlesztésre és nemzetközi üzleti kap-csolatépítésre irányuló tevékenységek a határtérségi KKV-k versenyképességének erősítéséhez vezetnek.

A projekt átfogó célja:

A projekt átfogó célja a KKV-k nemzetközi versenyképességének támogatása az osztrák-magyar határtérségben. Ezt a KKV-k nemzetközi üzleti kapcsolatrendszerét támogató integrált bilaterális hálózatának kiépítésével és a KKV-k bilaterális, ágazatspecifikus együttműködéseinek létrehozásával érik el.

Célcsoport: KKV-k, vállalkozásfejlesztést támogató alapítványok, ágazati ügynökségek, közfinanszírozású és nonprofit kutatóhelyek

A projekt fő kimenetele: 30AT-HU vállalkozói együttműködéses forma 30-30 magyar és osztrák KKV-k be-vonása

ZMVA Facebook  ZMVA Instagram  ZMVA Youtube

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


harommillio.hu

Pályázatok:
Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light


SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő: 13:0015:30
Kedd: 8:0012:00 és 13:0015:30
Szerda: nincs
Csütörtök: 8:0012:00 és 13:0015:30
Péntek: 8:00–12:00


  Povered by webskimo  ...