Zalaegerszegi és nagykanizsai középiskolákban, általános iskolákban 2020-ban is folytjuk a programsorozatunkat a FEEDSCHOOLS projekt keretein belül.

 

Alapítványunk szakértők bevonásával nyitott órákat szervez diákok és tanáraik számára az energiahatékony gondolkodásmód és az energiatudatos életszemlélet tekintetében.

A 45-60 perces órák alkalmával a diákok egy interaktív előadáson vesznek részt, ahol számos hasznos információval gazdagodhatnak, megvitathatják szemléleteiket, feltehetik kérdéseiket. Az órák során beszélgetnek az éghajlatváltozásról, a környezetszennyezésről, a fosszilis, valamint megújuló energiákról, az épületek hatékony fenntartásáról, azok lehetséges műszaki megoldásairól egyaránt.

A tanórák során kiderült, hogy sok fiatal és családjuk törekszik arra, hogy energiatudatosan éljék mindennapjaikat; környezetüket, épületeiket is mindezek tudatában alakítják ki. Számos diák említést tett arról, hogy otthonukban felújításokat végeznek, szigetelik a házukat, napelemes, napkollektoros rendszert építenek ki, valamint törekszenek az energiapazarlás elkerülésére.

Az eddigi alkalmak során, a tanárok, valamint a diákok visszajelzése alapján kiderült, hogy értékesnek találták az interaktív alkalmat, rengeteg új információval gazdagodtak, melyeket környezetükben is alkalmazni tudnak.

            

Több iskola is jelezte, hogy a jövőben szeretné folytatni az együttműködést.

Az év során további rendezvények is várhatóak a FEESDSCHOOLS projekt keretein belül, mely során a diákokat, a tanárokat, valamint az iskola műszaki szakembereit is szeretnénk megszólítani.

További információk:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FEEDSCHOOLS.html

2020.01.16.

  • „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” a környezetünk védelme érdekében.
  • „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” a környezetünk védelme érdekében.

 

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nyitott órák kereteiben előadásokat szervez a zalaegerszegi és nagykanizsai iskolákban. Az órák során bemutatásra kerülnek a fenntartható környezet fontossága, a környezettudatos viselkedés és az ehhez kapcsolódó témák egyaránt.

     

A nyitott órák keretében több mint 200 diákot és tanáraikat szólítjunk meg interaktív módon. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben folytatjuk a szemléletformáló munkánkat.

 

2019.12.11. 

  • A zalaegerszegi és nagykanizsai iskolákban “A környezettudatos életszemléletről”
  • A zalaegerszegi és nagykanizsai iskolákban “A környezettudatos életszemléletről”

Idén, március végén találkoztak a projektpartnerek Ptujban, Szlovéniában, ahol átbeszélték a projekt haladását és a következő feladatokat. Lezajlottak az előzetes vizsgálatok az építésenergetikai szabályozások tekintetében, megtörtént az iskolák kiválasztása, elkezdődött és részben megvalósult a felmérésük. Elkezdődött az energetikai szekértőket segítő mobilalkalmazás kidolgozása, World Café találkozókat tartottak szakértők és érdeklődők részére, megtárgyalták a finanszírozási modellek alkalmazását, átbeszélték az iskolai auditok eredményeit.

 

 

 

2019.04.05. 

  • Projekttalálkozót tartott a partnerség
  • Projekttalálkozót tartott a partnerség

 

Február 21-22-én Graz városában került megrendezésre a FEEDSCHOOLS projekt partnerségi találkozója, ahol a partnerek megvitatták az elmúlt időszak történéseit, valamint a következő időszakban várható feladatokról is egyeztettek.

Az elmúlt időszakban kiválasztásra került a projektben meghatározott paramétereknek megfelelően szükséges 8 db iskola. Az iskola kiválasztásnál fontos szempontok voltak, hogy az intézmény épülete feleljen meg a projektben meghatározott kritériumoknak: rendelkezzen tantermekkel, tornateremmel és étkezdével is. Az iskolák kiválasztását követően az intézménygazdák bevonásával és azok információ szolgáltatásával, a jövőben elkészülnek az iskolák előzetes műszaki és gazdasági felmérései.

 

2018.03.21.

  • Grazi projekttalálkozó volt a FEEDSCHOOLS projektben
  • Grazi projekttalálkozó volt a FEEDSCHOOLS projektben

ZMVA Facebook  ZMVA Instagram  ZMVA Youtube

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


harommillio.hu

Pályázatok:
Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light


SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő: 13:0015:30
Kedd: 8:0012:00 és 13:0015:30
Szerda: nincs
Csütörtök: 8:0012:00 és 13:0015:30
Péntek: 8:00–12:00


  Povered by webskimo  ...